Φέρυ μποτ

Η Θάσος ενώνεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με δύο τρόπους. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι μέσω του λιμανιού της Κεραμωτής στο λιμάνι του Λιμένα. Είναι μια διαδρομή 35 λεπτών περίπου με πολύ συχνά δρομολόγια, κάθε μισή ώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλοί επισκέπτες προτιμούν αυτό τον τρόπο για να επισκεφτούν τη Θάσο.

Εναλλακτικά μπορείτε να έρθετε και από το λιμάνι της Καβάλας που συνδέεται με το λιμάνι του Πρίνου. Η διαδρομή εδώ διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά και πραγματοποιούνται 5 δρομολόγια καθημερινώς. Τόσο από τον Λιμένα όσο και από τον Πρίνο, ο γρηγορότερος δρόμος για να φτάσετε στα Λιμενάρια είναι ο δυτικός (αντίθετα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού στο χάρτη). Τα Λιμενάρια απέχουν 40 χλμ από τον Λιμένα και 24 από τον Πρίνο.

Αεροπλάνο

Η Θάσος δεν διαθέτει αεροδρόμιο, όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοντινό αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος) και να μεταβείτε στο λιμάνι της Κεραμωτής με ταξί. Πολλοί τουρίστες επιλέγουν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας, και επωφελούνται από τις πολλές οικονομικές προσφορές των αεροπορικών εταιριών που υπάρχουν. Από εκεί μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο για Καβάλα ή από Καβάλα να συνεχίσετε για Κεραμωτή.

Οδικώς

Η Εγνατία Οδός (Ε90) διασχίζει τη β. Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας και περνάει τόσο έξω από την Καβάλα, όσο έξω από την Κεραμωτή.